Monday, May 07, 2007

7 mayıs


tamamen bana özel, tamamen ben..
iyi ki doğdum b en

Thursday, May 03, 2007

1 mayıs vali adamı ve hipopotamlar....

Ülkenin birinde önlem almayı çok seven birileri varmış, önlem alsak da önlem terörü yaşatsak, şu milletin anasından emdiği sütü burnundan getirsek diye bekler dururmuş, işte o gün gelmiş, kendisi ve kolluk kuvvetleiyle beraber başlamışlar malum gün için önlemler almaya, önlem canım şakaya gelmez, ha sıkıyönetim ha önlem, aynı tavada koy yedir. Adam da memleketin valisi, tamamen üst düzey! Düzey üst ama gel gör ki bir insan bir makamda bu kadar sırıtır, ama boşuna değil bu kadar kerestenin yanında sırıtmıyor işte, bize yakışır... Sonra bu vali önlem için kolları sıvamış ama ne önlem, felç etmiş her tarafı, şehir bitkisel hayatta hoş ülke bitkisel hayatta... Aymaz uymaz insan topluluklarından oluşmuş bir memleket. küllen felçliyiz, küllen bitki... Bayram kutlamak üzere hazırlanmış, memleketin dör bir yanından gelmiş binlerce insan... Feribot 3 saat denizin ortasında bekletilmiş e önlem bu ya... Gişelerden binlerce insan ya geri döndürülmüş ya da döndürülmüş (bu döndürme biçimlerine şahit olmuşsunuzdur). Sanırsınız NATO zirvesi, sanırsınız sıkıyönetim ilan edilmiş, sanırsınız bir iç savaş var... Ama öyle demeyelim önlem bunlar, hepsi bizim iyiyliğimiz için... CEENNEMİN YOLLARI İYİ NİYET TAŞLARIYLA DÖŞELİ!!!
Bu önlemlerde bırkın eylemcileri, bırakın kendi vtandaşını önüne ne gelirse sıkı dayaktan geçiriyor polis dedikleri, adamlar japon yapımı (orada yapıldığı için diyorum) robot (robokop) kurup kurup salmışlar, yani durdurulmaları mükün değil. JHani anlatılır da inanılmaz ya hatta şöyle diyenleri dyar gibiyim (keşke bu kısmını sesli aktarabilsem) "ama benci haklılar, sanki adamlar kendiliğinden mi yaptılar, vsvsvsvsvs...." Cevaben ve de bizat tanık olarak aynen öyle oldu, önce alanda sonra karış karış her soskakta gövde gösterileri yaptılar, fırsat bu fırsat güvenlik kuvvetleri ya arkadaşlar, alayınızı s.....cez diyorlar. Şişiliden itibaren araç verilmiyordu kendi yöntemlerimizle geçmeyi denedik, 4000 tane takviye polis ve istanblun tüm teşkilatı buraya aktarılmış, sanırsınız polis bayramı... Bir de arkadaşlar seçilip yollanmış bir hipopotam sürüsü gibiydi, sanki hormon takviyesi almışlar, bu sadece benim fikrim değil birçok arkadaş ki bunalrdan biri rkadaşım ibrahimdi ki ibrahim uzun boylu bir adam saşırmış bu hipopotamalrı görünce... Bunu neden anlattım benim kurduğum birşey deil gerçek budur diye... Alana vardık, sağdan soldan gelinip toplanaca ama ne mümkün 5 kişi toplu halde gelse ya şeltoks sıkıyorlar (biber gazı) ya da alıyorlar ki alsalar iyi, kendi alışkın oldukalrı yöntemle hallediyorlar... Kadınlara küfür ede ede, iteleye kakalaya, tartaklaya tartaklaya uzaklaştırıyorlar. Ya hepsini anladık da turistlerden ne istediniz be manyakalr diye baarmak geldi içimden... Sonra da küsüyoruz dünyaya bizi neden sevmiyorlar diye... Bir kamyon dolusu gaz getirilmiş adamalr doldurup doldurup atıyorlar, eskiden bunlar sıkmalı püskürtmeliydi şimdi menzilli yapmışlar, arka arkaya tak tak tak atıyorar biten zuladan alıp defaalarca atıp durdular.
Taksimin meydanınan ara sokaklarına girdiler sanki böcek avı.. (Bir not, M. Kgil. eşiyle yemek yiyormuş, arkadaşlar cengaver ya, yemek yiyenleri de kaldıracaklar, demiş "noldu arkadaşlar", bu cengaverlerden en cengaveri adamın suratına bir tokat indirmiş, bizim sokakta tüpçüyü çaycıyı dövdüler, hani şöyle cızırtılı bir ses var emiştim ya virütik bir ses " ama haklıla benci" evet nasıl bir haksa bu.. ŞAka gibi ama hipopotam şakası ağır oluyor... Daha bir sürü hafızalar yer edecek görüntüler var ama bu faşist uygulamayla ilk kez karşılaşmadığımız için belleğimiz pislik doldu, bunlaı ne kadar saklar bilmiyorum lakin demem o ki fena oldu çok fena... Önlemler sert oldu be vali adamı. Ama biliyordu bunun böyle olacağını vali adamı, bilerek ve kasten yaptılar.
Vali adamı ve emniyet adamı bundan kıvanç duyuyor. Bakanın biri nereye bakıyorsa artık, arayıp vali adamını önlemlerden dolayı tebrik ve teşekkür etmiş. Sonra vali adamı herzamanki pişkinliğiyle aldığı bir dizi önlemlerden dolayı (dizi dizi tabi bunlar) yaşanan arbedede eylemcileri suçladı, ortalıkta eylemci mi bıraktılar ki suçluyor ve ardından evet bazı güvenlikçiler insan üstü eşit olmayan şiddet kullandı ama genelolarak bişey yoktu gibi aptal salak bir açıklama yapıyor acaba vali adamı ordamıydı, olanları birebir takip etti mi, diye sorasım geliyor. İnsanların ağzı var konuşmak için gözü vr görmek için bu tipler iki işlevi tek bir yerden yapıyorlar doalyısıyla sonuç da kaçınılmaz olarak boktan oluyor....
Kısaca şunu söylemekle sölememk arasında gidip geliyorum ama sanırım söyleyeceğim..

yasal uyarı: vali adamı, hipopotamlar ve bunların şakşakçıları, aramızdalar, heryerdeler...

1 mayıs 2007 (bayramımız kutlu olsun, önlemlerle bayramımızı kutladılar.)

Aşağıda gördüğümüz tüm fotoğraflar, tamamen önlemdendir. Önlem, bunların hepsi önlem.